tiistai 1. tammikuuta 2013

HIM 29.12.2012


Olin Tavastialla katsomassa HIM-yhtyettä lauantaina 29.12. Parin vuoden tauon jälkeen HIM oli siis palannut Tavastian lavalle perinteisille uudenvuoden keikoilleen. Olen jo vuosien ajan halunnut päästä katsomaan HIMiä Tavastialle, ja nyt siihen viimein koitti mahdollisuus - vaikka ihan sillä oikealla uudenvuoden aaton keikalla ei oltukaan.

Olin koko lauantaiaamun lueskellut pettyneenä huonoja keikka-arvioita HIMin edellisen päivän keikalta, joka oli siis ensimmäinen Tavastian keikka (Turun Klubilla oli ollut ihan eka keikka Tapaninpäivänä). Vähän siis jännitti etukäteen, miten bändi - tai lähinnä Ville Valo - selviää lopuista keikoista, mutta ei tarvinnut jännittää. Itse koin ainakin saaneeni erinomaisesti vastinetta rahoilleni, vaikka mikään huippukeikka ei kyseessä ollutkaan.

Keikka kesti melkein kaksi tuntia, mihin sisältyi lähes kaikki lempparit (yhyy, Rebel Yell oli soitettu edellisenä päivänä, mutta ei lauantaina). Uusina biiseinä bändi soitti Ké-coverin Strange World, joka löytyy HIMin uudelta kokoelma-albumilta, ja ihan oman biisinsä I will be the end of you. Kuuntelin biisiä nyt jälkeenpäin vielä YouTubesta, ja täytyy sanoa, että tykkään tosi paljon!

Loppuvaiheessa keikkaa Villen välispiikit alkoivat olla aika sössötystä eikä mies meinannut koko aikaa pysyä ihan pystyssäkään. Loppukeikasta minua myös vähän ärsytti, että Ville tuijotteli melkein koko ajan rumpali Kaasua ja basisti Migeä eli esitteli yleisölle vain selkäänsä. Lyriikat olivat aika hyvin hallussa, toisin kuin ilmeisesti edellisenä päivänä, ja koko bändi vaikutti tosi iloiselta ja rennolta, joten keikkaa oli kaikesta huolimatta ilo seurata.

Encorena soitettu Sleepwalking Past Hope oli mielestäni aika huono valinta encore-biisiksi, tai ainakin biisi vain kuulosti aika huonolta (muuten siis kyllä pidän kappaleesta tosi paljon). Biisi ei myöskään ollut suurimmalle osalle yleisöstä varmaan niin tuttu, että se olisi temmannut mukaansa. Lisäksi se on tosi pitkä ja moniosainen. Biisin loputtua ja bändin häivyttyä lavalta oli vähän hämmentynyt fiilis, että tähänkö tämä keikka nyt sitten piti lopettaa. Mutta ainakin ensimmäisen tunnin keikasta katsoin ja kuuntelin erittäin innoissani!

Lämppäribändejä en ehtinyt oikeastaan nähdä, kun hengattiin Semifinalin puolella Helsinki Vampire Club -diskossa, jossa levyjä pyöritteli Jyrki69. Jyrkille miinusta ainoastaan rumasta hatusta. ;) Kokonaisuudessaan oli hyvä Tavastian reissu, vaikka jälkeenpäin väsytti aika pahasti. Ja Helsinki oli ihana. Melkein jo odotan, että vaihto olisi ohi ja pääsisin sinne takaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti