tiistai 9. huhtikuuta 2013

Mon the Biff!



Skotlantilainen Biffy Clyro konsertoi keskiviikkona 3.4.2013 Lontoon O2 Arenalla. Olen nähnyt bändin pari kertaa aiemmin Suomessa ja täytyy sanoa, että iso areenakeikka erosi aika paljon keikasta esim. Helsingin Nosturissa!

Puitteet tietysti oli ihan erilaiset (Nosturissa ei ollut taustascreenejä, hienoja savukoneita, porrasrakennelmaa, tulenlieskoja ja konfettisadetta), mutta varsinkin yleisössä huomasi eron. Koko 20 000-päinen yleisö oli niin messissä - meni ihan kylmät väreet selkää pitkin, kun kaikki lauloivat mukana esim. Many of Horror -kappaletta (vertauksena: Nosturi vetää n. 900 ihmistä). Ja O2:een muuten mahtuu aika iso pitti! Bändin muistan vetäneen ihan täysillä esiintymispaikasta huolimatta.

Kaksituntiseen keikkaan mahtui aika paljon viime tammikuussa ilmestyneen Opposites -levyn biisejä mutta myös vanhempaa tuotantoa. Tunnelmat vaihtelivat raskaasta rokkimeiningistä tosi herkkään (akustinen osuus ja yleisön laulattaminen välissä oli tosi jees) ja jossain vaiheessa koin olevani hyvässä diskossa. Bändi esiintyi tosi energisesti ja jopa raivokkaasti, mitä oli ihana seurata. Keikka olisi ollut tosi viihdyttävä ilman pyro- ja savuefektejäkin.

Miksei muuten useammat bändit esiinny ilman paitoja?

Lämppärinä oli kanadalainen City and Colour aka Dallas Green, joka soittaa akustista ja folkhenkistä musiikkia. En tiennyt tyypistä oikeastaan mitään etukäteen, mutta aika moni yleisöstä näytti tietävän. 45 minuutin keikka oli mukavaa kuunneltavaa, biisit oli tarttuvia ja letkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti