lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pariisi, päivä 1

Pitkän pääsiäisloman päätökseksi kävin pyörähtämässä Pariisissa tämän viikon ke-pe. Junamatka Englannin kanaalin ali Eurotunnelia pitkin sujui mukavasti. Menomatkalla olin niin väsynyt, että 38 kilometrin mittainen merenalainen osuus jäi kokonaan huomaamatta, kun silmät olivat tiiviisti kiinni...

Matka alkoi aamupäivällä St. Pancrasin asemalta.


Muutaman tunnin päästä olin Pariisissa Gare du Nordilla. Pariisissa oli tosi lämmintä, mutta pilvistä. 

 
Ihan ensimmäiseksi menin hotellille, joka sijaitsi Latinalaiskorttelissa, ja tein toimintasuunnitelman seuraaville päiville. Olen käynyt Pariisissa kerran aikaisemmin, reilut kahdeksan vuotta sitten, jolloin kierrettiin kaikki tärkeimmät nähtävyydet, mutta halusin käydä kuitenkin katsomassa samat paikat uudelleen tälläkin reissulla. Edellisellä matkalla vain seurasin muita, joten nyt minulle ainakin jäi paljon selkeämpi kuva kaupungista, kun kaikki piti pähkäillä itse. Metron sijasta myös kävelin paljon, joten paikat myös suhteessa toisiinsa hahmottuivat paljon paremmin.

Ensimmäisenä iltana kävin Shakespeare and Company -kirjakaupassa, Notre Damen katedraalissa ja vain kävelin pitkin Seinen rantaa. Sateinen sää ei tosin ollut kovin ihanteellinen turistikävelylle... Lämmintä tosiaan kuitenkin oli, joten en antanut sateen haitata.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti