sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Pariisi, päivä 2

Myös toinen päivä Pariisissa valkeni pilvisenä. Aloitin päivän pitkällä aamukävelyllä Luxemburgin puistossa, joka on varmasti kesäisin aivan upea paikka. Oli se hieno näin keväälläkin. Torstaiaamuna puistossa törmäsi lenkkeilijöihin, jumppaajiin, tenniksen pelaajiin ja pieniin lapsiin vanhempineen. Puiston reunalla olevassa Luxemburgin palatsissa kokoontuu Ranskan senaatti.


Puolilta päivin treffasin Panthéonin edessä opiskelukaverini Kasperin, joka on Pariisissa vaihdossa. Oikeustieteellinen tiedekunta sijaitsee ihan Panthéonia vastapäätä eli melkoisen hienolla paikalla! Tai no täytyy sanoa, että ei Helsingin oikis siinä Senaatintorin ja Tuomiokirkon naapurissa kovin paljoa huonommaksi jää. :) Kasper esitteli minulle yliopiston rakennuksia, joista löytyi mm. Marie Curien luentosali. Hienolta näytti! Kierroksen jälkeen käytiin lounaalla kivassa hämyisessä ravintolassa. Olisin jäänyt taas paljosta paitsi ilman paikallista opasta.

Lounaan jälkeen Kasper jatkoi opiskelua, ja minä kävin tutustumassa Panthéoniin sisältä päin. Pariisissa pääsee moniin nähtävyyksiin ilmaiseksi, jos on alle 26-vuotias EU:n kansalainen. Panthéoniin on haudattu mm. Voltaire, Victor Hugo ja jo mainittu Marie Curie. Rakennusta rempattiin, mutta hienolta näytti silti.

Aika hienot opiskelupuitteet!

Iltapäivällä kävin kiertämässä Galeries Lafayette -tavaratalossa. Ajattelin käydä vain nopealla kierroksella, mutta kyllä siellä ainakin pari tuntia meni... Eri osastoilla kiertelyn lisäksi kävin kahvilla ja katsomassa maisemia kattoterassilta.

Tavaratalokierroksen jälkeen oli pakko lähteä lepuuttamaan jalkoja hotellille. Pienen lepotauon jälkeen lähdin uudestaan moikkamaan Kasperia, jonka kanssa oltiin sovittu näkevämme klo 21 Place de la Républiquella. Käytiin lasillisilla tosi kivassa baarissa - taas yksi paikka, jonne en itsekseni olisi varmasti löytänyt. 

Amélien hoodeilla illalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti