sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Pariisi, päivä 3

Kolmannen ja viimeisen Pariisi-päivän aluksi ajattelin suunnata Louvreen (sinnekin pääsee alle 26-vuotiaat ilmaiseksi), mutta koska jonot olivat naurettavan pitkät ja koska veikkasin Mona Lisan näyttävän ihan samalta kuin ennenkin, jatkoin matkaani Champs-Élysées'tä pitkin kohti Riemukaarta. Matkalla kävin kahvilla ja muutamissa vaatekaupoissa.


Riemukaarella päätin kiivetä ihan huipulle asti, mikä oli hyvä ratkaisu, sillä päästyäni ylös aurinko alkoi paistaa ja tuntui ihan kesältä. Ylhäällä tosin tuuli kovaa. Pääsin pelastamaan jonkun miehen tuulen mukana karanneen hatunkin.


Riemukaari-ekskursion jälkeen kävelin Eiffelille. En käynyt ylhäällä tällä kertaa, vaikka siinä ihanassa auringonpaisteessa olisi ehkä kannattanut. Koska oli niin kaunis sää, ajattelin käydä katsomassa vielä Sacré-Cœurin basilikaa Montmartrella. Mikä järkytys oli, kun nousin pois metrosta - ulkona satoi ihan kaatamalla! En antanut sateen haitata. Tosin sisällä basilikassa se kuitenkin haittasi, sillä siellä oli varmasti kymmenen koululaisryhmää pitämässä sadetta ja tukkimassa käytäviä.

Montmartren reissun jälkeen kävin vielä kiertelemässä kauppoja ja istuskelemassa kahvilla ennen laukun hakemista hotellilta ja junamatkaa kotiin.


Sataa
Sade väistyy!
Gare du Nordilla lähdössä takaisin Lontooseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti