torstai 11. lokakuuta 2012

London calling


Lähtö Lontooseen koitti tiistaina 25.9.2012. Edellinen päivä ja osittain yökin kului pakatessa – piti saada asunto tyhjäksi ja matkalaukku täyteen. Nukuin ehkä pari tuntia. Lento Helsinki-Vantaalta lähti 7.50, joten kentällä piti olla aikaisin aamulla. Onneksi oli äiti ja isi saattamassa kentällä (ja siivoamassa asunnolla!).

Helsinki-Vantaa
Itse matka meni oikein hyvin, ja perillä Lontoossa oli kaunis aurinkoinen päivä. Sain matkalaukun nopeasti ja lähdin Heathrowlta suoraan kohti metroa ja Pohjois-Lontoota. Päästyäni Hendoniin menin suoraan hostelliin, josta olin varannut huoneen yhdeksi yöksi. Hostelli oli ihan sympaattinen, mutta olen kuitenkin iloinen, ettei tarvinnut viettää siellä enempää kuin se yksi yö...

Hostelli
Ensimmäisen Lontoo-päivän aikana kiertelin Hendonia ja kävin mm. tutustumassa uuteen yliopistooni. Kävin myös parissa asuntonäytössä, ja asunto (huone kimppakämpästä) onneksi järjestyikin jo seuraavana päivänä. 

Ensimmäinen päivä yliopistolla olikin jo sitten keskiviikkona. Vaihtareille ja kansainvälisille opiskelijoille järjestetystä ohjelmasta meni suurin osa ohi, koska ravasin pitkin yliopistoa selvittelemässä asioitani – ja mm. sitä, onko minulla siellä opiskelupaikkaa ollenkaan. Todella turhauttavaa.. Kesken päivää piti käydä tapaamassa myös vuokranantajaa ja tekemässä vuokrasopimus. 

Saatuani avaimet käteen kävin heittämässä matkalaukun uuteen kotiini (olisipa muuttaminen aina yhtä helppoa!) ja lähdin Oxford Streetille tekemään tärkeitä hankintoja kotiin.. Ostin siis peitot, tyynyt, petivaatteet ja pyyhkeet (ja uuden laukun). Ikeassa kävin vasta seuraavalla viikolla. Tällä hetkellä huone näyttää jo ihan kelvolliselta. 


Yliopisto järjestää kansainvälisille opiskelijoille muutamia retkiä ensimmäisten viikkojen aikana. Ihan eka reissu oli opastettu Lontoon bussikierros, mikä oli tosi hyvä! Ja vitsit Lontoo on muuten iso.. Täällä on niin paljon nähtävää, etten varmasti ehdi kokea kaikkea.

Bussi pysähtyi ensimmäisen kerran Buckinghamin palatsilla.

Buckingham Palace
Victoria Memorial
Ei ollut kuningatar kotona (kuulemma hengaa syksyisin Skotlannissa pari viikkoa, minkä aikana yleisön on mahdollista tutustua osaan Buckinghamin palatsin tiloista).

Toinen pysähdys oli Tower of Londonin kupeessa.

Tower Bridge taustalla
Lopuksi bussi jätti meidät Covent Gardeniin. Kierroksen jälkeen kiertelin Lontoota vielä itsekseni, oli niin kaunis ja aurinkoinen sää.

2 kommenttia:

  1. Nice blog Johanna ! When I translate page with Google translate I can even read it. With difficulty but can :D.
    Mine is www.m-collector.blogspot.com but it is only about music :)

    (I like the background!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cool! I have to check if I would be able to read your blog as well...

      See you! :)

      Poista