sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kylymä



Olen saanut rakkailta lukijoilta useita kyselyitä (...), missä viipyvät "päivän asu" -kuvat. Niitä ei taida nyt olla tulossa, mutta voisin kertoa, miten olen pukeutunut viime aikoina: mahdollisimman lämpimästi. Täällä on ihan sairaan kylmä!

Lämpömittarin lukemat eivät näytä vielä kovin pahoilta, mutta kylmyys jotenkin menee suoraan luihin ja ytimiin. Lisäksi huoneeni on tosi viileä. Tykkäisin opiskella kotona, mutta kohta täytyy varmaan siirtyä kokonaan kirjastoon... Lämpöpatteri kyllä toimii, mutta vain muutaman kerran päivässä ehkä tunnin kerrallaan. Lisäksi täällä on yksinkertaiset ikkunat ja ikkunoita kokonainen seinällinen. Ei hyvä. Kylppärissä onneksi riittää lämmintä vettä, mutta se ei paljoa lohduta, kun tila on muuten niin kylmä. Käyn suihkussa (ja saunassa!) oikeastaan vain läheisellä kuntosalilla. Niin ja kämppikset tykkää tuulettaa - usein on keittiön ja kylppärin ikkunat auki. Ja nyt on tosiaan vasta marraskuun alku, kuinkahan kylmä täällä on parin kuukauden päästä...


Yksi tämän syksyn kuumimmista trendeistä onkin ollut kerrospukeutuminen. Vaatekaupoissa katse etsiytyy paksuihin neuleisiin, joita olen jo muutaman ostanutkin. Myös fleece-vaatteet ovat alkaneet yllättäen kiinnostaa. Syksyin käytetyin vaate on ollut mummun tekemät villasukat.


Joskus aikoinaan vaihto-opiskelusta keskustellessamme kaverini Jesse sanoi, että ei ainakaan lähtisi vaihtoon "sinne kylmälle saarelle, josta ei saa edes kylmää ja lämmintä vettä samasta hanasta". Silloin vielä nauratti... Olisinpa kuunnellut, mitä Jesse sanoi!

No ei vaan, oikeasti viihdyn täällä erinomaisesti, vaikka välillä vähän viileää onkin. Britit ilmeisesti tykkää taloistaan kylminä, ja maassa maan tavalla. Täytynee peribrittiläiseen tapaan hommata myös söpö kuumavesipullo - tai vaihtoehtoisesti erillinen lämpöpatteri. Niin ja kun joissain yliopiston tiloissa on ihan naurettavan kuuma, tasapaino säilyy. Ja tänäänkin itseasiassa on tosi kaunis, aurinkoinen syyspäivä, ei valittamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti