keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Remember, remember the fifth of November

Maanantaina juhlittiin Bonfire Nightia eli Guy Fawkes Nightia, mikä tarkoitti ilotulituksia joka puolella kaupunkia. Pommituksen ääniä sai kuunnella itseasiassa jo perjantaista lähtien. Viikonloppuna järjestettiin myös useita karnevaalihenkisiä tapahtumia ilotuksien lomassa.

Bonfire Nightin juuret juontavat vuoteen 1605, jolloin katolisen ryhmittymän ns. ruutisalaliitto yritti surmata Englannin kuninkaan Jaakko I:n ja kaikki kansanedustajat parlamentin avajaisissa. Salaliittolaiset sijoittivat Westminsterin palatsin kellariin 36 tynnyriä ruutia, mutta kuningas oli ehtinyt saada vihjeen yrityksestä. Guy Fawkes napattiin kiinni kellarista 5.11., ja hän sai tästä hyvästä hirttotuomion ja itsensä mukaan nimetyn juhlapäivän. Guy Fawkes Nightia juhlitaan ilotulituksin, aivan kuten jo vuonna 1605.


Minä vietin juhlapäivää Nightwishin keikalla O2 Academy Brixtonissa Etelä-Lontoossa (jonne riensin seminaarista, jossa olin ihan liekeissä! Viittasin koko ajan ja olin tosi hikke). Keikka oli loppuunmyyty, ja vaikka luulin menneeni keikkapaikalle ajoissa, sisälle kiemurteli jo pitkä jono. Nimenomaan kiemurteli: ainakin puolitoista kertaa korttelin ympäri. Lämppärinä oli ruotsalainen Pain, joka oli ehtinyt soittaa jo melko kauan, kun pääsin sisälle.

Ajattelin alunperin jättää Nightwishin Lontoon keikan väliin, mutta bändin laulajavaihdoksen jälkeen tulin toisiin aatoksiin. Ja muutenkin on tosi kiva käydä katsomassa suomalaisten bändien keikkoja ulkomailla. Kenttälippua en enää saanut, mutta oli ihan kiva istua parvellakin vaihteeksi. Istuin siististi pukeutuneen, vanhemman pariskunnan vieressä, joka villiintyi ihan täysin, kun keikka alkoi! Huippua. Näköyhteys lavalle oli välillä hieman huono, niin kuvatkaan eivät oikein onnistuneet.

The Brixton Academy on tosi hieno vanha (elokuva)teatteri, joka on avannut ovensa ensimmäisen kerran 1929. Vuodesta 1983 lähtien se on toiminut keikkapaikkana, joka vetää n. 5000 katsojaa. Paikassa on kuitenkin edelleen vanhan ajan teatteritunnelmaa, mikä sopi erinomaisesti Nightwishin keikalle. 

Nightwish oli kovassa vedossa! Tykkäsin uudesta solistista, Floor Jansenista, tosi paljon. Floor otti lavan kokonaan haltuunsa ja rokkasi ihan täysillä. Ja tietenkin lauloi tosi hyvin. Myös muun bändin esiintymistä oli ilo seurata. Ja Marco on ihana. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti