tiistai 6. marraskuuta 2012

The Kills ja Jack White

Aijai, onpas ollut taas hyviä keikkoja. (Tosin vähän huonoina päivinä, koska kaupungissa on ollut samanaikaisesti käymässä myos hyvä ystävä, jonka kanssa olisi voinut viettää kaiken mahdollisen ajan...) Viime lauantaina olin katsomassa Alexandra Palacessa The Killsiä ja Jack Whitea.

Alexandra Palace eli Ally Pally sijaitsee Pohjois-Lontoossa. Matka sinne kotoa (eli myöskin Pohjois-Lontoosta) kesti julkisilla n. tunnin. Ensin parilla eri metrolla ja loppumatka korkealla mäellä sijaitsevalle palatsille erillisellä bussikuljetuksella. Lauantaina oli pitkin kaupunkia Bonfire Nightin kunniaksi useita ilotulituksia, joita näki mäen päältä tosi hyvin. Minulle tuli vähän kiire ehtiä keikalle, joten en ehtinyt tutkailla palatsia ja sen puistoa sen tarkemmin. Ensi kerralla sitten.

Kuva täältä: http://en.wikipedia.org/wiki/File:AlexandraPalace.jpg

Ally Pally on rakennettu vuonna 1873 virkistys-, oppimis- ja viihtymistarkoituksiin - kyseessä ei siis ole mikään kuninkaiden palatsi. Siellä on tehty telkkaria ja pidetty mm. näyttelyitä ja konsertteja. Konserttitila oli iso halli, joka oli vähän kolkko. Konserttihalliksi se oli kuitenkin ihan hieno.

The Killsiin tutustuin joitakin vuosia sitten, kun sen laulaja Alison Mosshart vieraili Placebon levyllä. Ja olipa mahtavaa nähdä bändi viimeinkin livenä! Bändi koostuu siis kahdesta henkilöstä, Alison Mosshartista (laulu) ja Jamie Hincestä (kitara). (Jamie on tunnettu myös Kate Mossin aviomiehenä. Ja Alisonin veli seurustelee Kelly Osbournen kanssa.) Livekokoonpanossa oli mukana myös neljä rumpalia ja pari taustalaulajaa. Hienolta kuulosti ja näytti kans!

Illan pääesiintyjä oli siis Jack White, joka on tullut tunnetuksi orkesterista The White Stripes. Jackilla on kiertueilla mukana tyttöbändi ja poikabändi, jotka vaihtelevat keikoilla. Lauantain keikalla oli tyttöjen vuoro soittaa, mistä olin ihan iloinen. Keikka oli tosi hyvä, aika taitavasti se Jack soittaa!


Kuva täältä: http://jackwhiteiii.com
Kuva täältä: http://jackwhiteiii.com
Kuva täältä: http://jackwhiteiii.com
Kuva täältä: http://jackwhiteiii.com
Kuva täältä: http://jackwhiteiii.com
Kuva täältä: http://jackwhiteiii.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti