lauantai 24. marraskuuta 2012

Madame Tussauds


Täällä on ihan kamala kaatosateinen sää. Täällä ei ole satanut kunnolla viikkokausiin ja on ollut aika lämmintä, joten tämä normaali Lontoon syyssää tuntuu tosi ikävältä. Tänään lauantaina olin sadetta piilossa Madame Tussaudin vahakabinetissa kavereideni Iinan ja Tuomaksen kanssa, jotka ovat Lontoossa viikonloppureissulla. Ja sain taas kerran kivoja ja tarpeellisia Suomi-tuliaisia, kiitos vielä!

Kabinetti oli ihan kiva, kun sinne lopulta pääsi iäisyyden kestäneen jonotuksen jälkeen (iäisyys tässä tapauksessa = reilu tunti). Lontoossa tosin saa jonottaa joka paikkaan, joten ei auta valittaa. Ehtihän siinä myös hyvin vaihtaa kuulumiset - ja naureskella Oulussa viikonloppunsa viettäville opiskelijatovereille. Hauskaa tuomiosunnuntaita vaan Ouluun huomenna. :D

Vahanuket oli hienoja, ja museossa oli paljon muutakin nähtävää. Kauhukammion pelottava osa vaan oli vähän pettymys, kun ei se niin pelottava ollutkaan. Kabinetin liput ovat aika kalliit (30 puntaa), mutta meidän edessä jonottaneilla oli ylimääräisiä kaksi yhden hinnalla -lappusia, joten päästiin halvemmalla. Se 15 puntaa tuntuu jotenkin sopivammalta hinnalta ko. näyttelystä. Mutta oli siis kiva kierros, ja nyt voi viivata taas yhden kohdan yli Lontoon to do -listalta.

Vahakabinetin jälkeen kävin vielä vähän Oxford Streetillä pyörimässä. Se oli tänään suljettu kokonaan autoilta, että ihmiset pääsisivät helpommin kauppoihin kuluttamaan rahansa. Jalat vaan alkoivat olla niin kipeät eikä sadekaan oikein houkutellut jäämään kaupungille, niin lähdin aika pian kotiin lepäämään. Pienellä pätkällä Oxford Streetiä muuten sataa tekolunta! Naurettavaa.

Vahakabinettia lähin metroasema on Baker Street. Ko. katu on tunnettu kuvassa näkyvän etsivän kotikatuna.

Johnny katsoi väärään kameraan.
Ah, Mr Darcy!
Patinpoika <3
Charles yritti änkeä mun ja Harryn yhteiskuvaan. :(
Maijulle terveisiä!

2 kommenttia: